Живко Тодоров: Ще обявя новия си екип след клетвата

12:38, 27 окт 15 / Политика 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„След клетвата ще обявя новия си екип, с който ще работя през следващите четири години”, каза днес новоизбраният кмет на Стара Загора Живко Тодоров. „Предстоят промени във всички посоки, искам администрацията да работи по-стегнато, с по-добро отношение към гражданите. Екипът също се нуждае от подобрение, някои хора не се справят. Заместниците не достигат, за да се обхванат всички проблеми”, обясни кметът.  Поне още един зам.-кмет ще има в новия мандат.

„Не са поемани ангажименти към никоя от партиите, които ни подкрепиха”, категоричен Тодоров.  Той поясни още, че екипът му няма да бъде партийно ориентиран, а изборът ще се основава на качествата на хората.

„Ще търсим политически консенсус в Общинския съвет (ОбС), защото предстои важен период и Стара Загора трябва да вземе възможно най-голяма част от европейските пари, които ще влязат в следващите години в страната”, поясни новият кмет.

„Доверието, което ни дадоха хората, е много голямо и затова през следващите 4 години трябва да работим така, че те да се чувстват удовлетворени от избора си”, обеща Живко Тодоров. „Ще търсим консенсус в Общинския съвет, макар че имаме мнозинство, това няма да ни направи самодоволни и самодостатъчни”, категоричен бе Живко Тодоров. По думите му ще се чува думата и на малките групи общински съветници. Той поздрави опонента си д-р Стефан Шишков, че се е държал достойно по време на кампанията и обясни, че ще продължи да поддържа нормални отношения с него.

„Програмата на Живко Тодоров е и програма на партия ГЕРБ и ние ще я подкрепим в следващите четири години. Ще търсим партньорство с всички представени в ОбС партии, с неравителствени организации, браншови камари и т. н. Идеята е да се обхване целият експертен потенциал на Стара Загора.”, коментира Емил Христов, досегашен председател на Общинския съвет в Стара Загора. Стана ясно, че неговата кандидатура отново ще бъде предложена от името на ГЕРБ за председател на местния парламент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама