В ОИК- София подозират симулации в „Арена Армеец“, нямало основания за оставки

12:39, 27 окт 15 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „На вас не ви ли се струва, че бройката потърсили медицинска помощ е внушителна", така председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в София Диляна Иванова илюстрира пред Дарик радио подозренията си, че някои от хората, потърсили медицинска помощ в хаоса в „Арена Армеец“ са симулирали.

По-рано здравният министър Петър Москов съощи, че над 100 души са имали нужда от преглед по време на кризата в столичната зала. Повече от 10 от тях са хоспитализирани.

Иванова обясни, че е не е била пряк свидетел на всички тези случаи и на въпрос дали подозира симулации обяви: „Да, точно така“.

„Няма нещо извън нормалното да се е случило", каза още шефът на ОИК-София. И продължи: „Не смятам, че има каквото и да било нарушение и каквото и да било основание за оставки“.

По думите й членовете на СИК са станали такива по свое собствено желание и „поемайки това задължение, стават длъжностни лица и съответно поемат задължения, същественото от които е да може да се задължат след приключване на изборния ден да отчетат резултата от гласуването и да предадат протоколите и торбите с изборните книжа".

Диляна Иванова дори успяла да види и доволни хора в залата: „Недоволството се състои в определени лица, а друга група, които са присъствали, са доволни“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама