Задържаха група наркотрафиканти в София и Ботевград

12:32, 27 окт 15 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици на територията на София и Ботевград, съобщиха от прокуратурата. Членовете на групата са задържани на 24 октомври, а обвиненията им са повдиганти ден по-късно. Задържането им е станало при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

За ръководител на групата е обвинен Георги Петков, който през 2010 г. е бил осъждан за участие в друга престъпна група за разпространение на наркотици. Другите участници в групата са Марио Наков, Михаил Димитров, Симеон Велев и Константин Найденов.

Групата се е занимавала с разпространение на марихуана, амфетамини, хероин и кокаин, като е действала от юли 2014 г. според събраните до момента доказателства. Наркотиците са съхранявани в жилището на един от участниците в София. Там са открити и иззети 2145,11 грама амфетамини, 1544,65 грама марихуана и 20,32 грама хероин.

При претърсвания на жилища и автомобили и при обиски на участници в рупата са намерени и по-малки количества наркотици, които са били разфасовани в дози за продажба. Разпитани са множество свидетели по досъдебното производство. Във връзка със случая е извършен следствен експерименти и са събрани и други доказателства.

На петимата обвинени е наложено прокурорско задържане до 72 часа с постановления на прокурор от Специализирана прокуратура от 26 октомври. Внесено е искане в Специализирания наказателен съд (СНС) за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на всеки един от тях. То ще бъде разгледано от СНС на 27 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама