След 50 часа драмата в "Арена Армеец" приключи, готви се протест срещу Мая Манолова

11:50, 27 окт 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Драмата в "Арена Армеец" приключи. Малко след 10:30 ч. всички представители на Секционни избирателни комисии вече предадоха чувалите с бюлетини и протоколите си. Така те завършиха може би най-дългия работен ден в живота си, продължил повече от 50 часа, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Последни от спортната зала излязоха двама мъже и една жена. Момче на около 20-годишна възраст, което беше с един от последните номера за предаване на бюлетините си, обясни, че повече никога няма да се включи в изборния ден - било то да отиде до урните или да бъде част от Секционна избирателна комисия. Той добави, че е прекарал в "Арена Армеец" близо 30 часа.  

Последните напуснали залата разказаха, че в края на напрегнатото им очакване да приключат се е зародила идея да се организира протест срещу омбудсмана Мая Манолова и работата на Централната избирателна комисия. Членовете на СИК-овете разказаха, че поведението на обществения защитник, който дойде в "Арена Аремеец" вчера следобед, за да се запознае с проблемите на хората, е било неприемливо. Манолова се държа пренебрежително с нас, разказаха членовете на СИК.

Протестът срещу ЦИК пък ще е заради изборното законодателство, което беше прокарано в Изборния кодекс именно от омбудсмана, докато беше депутат.

Снощи Българският червен кръст е докарал в залата 50 легла, за да могат по-възрастните хора да легнат и да си починат. Днес пък обработката на бюлетините е ставала значително по-бързо.   

Припомняме, че по време на обработването на бюлетините в "Арена Армеец" 117 души са били прегледани от спещни медицински екипи на място. От тях 12 са транспортирани до болница. Трима са приети за наблюдение, като нито един не е в тежко състояние, заплашващо живота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама