Цветозар Томов иска по-кратък мандат на ЦИК и промени в Изборния кодекс

11:27, 27 окт 15 / Политика 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов се обяви за по-кратък мандат на комисията и за промени в Изборния кодекс. Пред Нова телевизия той заяви, че най-разумно ще бъде мандатът да бъде редуциран от 5 на 2 години.

Тази му идея е с цел да има повече време за анализ на работата на ЦИК. Според него са необходими около три месеца, за да се направят необходимите изводи.

„Паралелно трябва да бъдат обсъдени промени в Изборния кодекс, след което да приключи мандатът на ЦИК. Може да стане и с оставки”, каза още Томов.

По думите му никой в Централната избирателна комисия не очаквал толкова време да отнеме отчитането на бюлетините в зала „Арена Армеец”. Той оправда наличието на 19 членове на ОИК, които описват и проверяват протоколите, със записаното в закона.

Според него е трябвало да бъде увеличен състава на ОИК във всички големи градове. До такова решение обаче не се е стигнало, тъй като в ЦИК не са стигнали до обединение по този казус, с което са щели да предложат повече хора да се включат в обработването на бюлетините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама