Безработните членове на СИК трябва да подадат декларации до 7 дни

11:13, 27 окт 15 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички членове на секционните избирателни комисии (СИК), които са регистрирани в дирекциите "Бюро по труда", трябва да подадат заявление-декларация по образец за настъпили изменения в декларираните от тях обстоятелства, съобщиха от Община Бургас. Това трябва да се случи в срок от 7 работни дни, който започна да тече от вчера, 26.10.2015 г.

Членовете на СИК, които получават месечни помощи по чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, трябва да декларират настъпилата промяна в обстоятелствата, при които е отпусната помощта, съгласно изискването на чл. 15, ал. 1 от Закона за социално подпомагане.

Съгласно чл. 32, ал. 4 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане лицата следва да попълнят декларация образец-приложение 1б за полученото възнаграждение.

Членове на СИК, които сами внасят задължителните си здравноосигурителни вноски, имат задължение да подадат декларация образец № 7, чието действие се прекратява с получаването на възнаграждението като член на СИК. След този момент за тях отново възниква задължение да подадат декларация образец № 7.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама