Конкурс „Неоткрити, красиви Надежди” ще се проведе в Шумен

10:56, 27 окт 15 25 621 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания ще се състои утре в Шумен. Той ще бъде открит от областния управител Донка Иванова в 13.30 часа, в Младежкия дом.

Поредното девето издание на конкурса, озаглавен “Неоткрити, красиви Надежди”е уникално по рода си събитие. Това е тридневен конкурс за самодейни културни изяви на хора с ментални увреждания, който се провежда всяка година единствено в Шумен, съобщиха организаторите.

Целта му е да създаде възможност за пълноценна творческа изява на тези хора и чрез силата на изкуството да помогне за приобщаването към обществото.

Освен ролята на своеобразен мост към хората със специфични потребности, той е и място за срещи и обмен на опит между работещите в сферата на социалните услуги специалисти.

Идеята е да се стимулират допълнително техните усилия за по-нататъшна работа в посока развиване на възможностите и талантите на потребителите, ползващи социалната услуга.

В тази връзка конкурсът “Неоткрити, красиви Надежди!” се явява и шанс за специализираните заведения да представят своята дейност и успехи през годината, постигнати в резултат на усилена работа от страна на трудотерапевти, социалните работници, психолози, рехабилитатори и др.

Конкурсът се провежда със съдействието и подкрепата на Община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама