Кричимлия, пребил възрастен мъж, отива на съд

10:23, 27 окт 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивската Районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 49-годишния Малин Л. от Кричим за причиняване на средна телесна повреда - престъпление по чл. 129, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Мъжът е предаден на съд за това, че на 9 август 2014 г. в землището на Кричим, област Пловдив, е причинил на 68-годишния Георги Д. средна телесна повреда - счупване на лакетна кост. Това е причинило на пострадалия трайно затрудняване на движението на лявата ръка за период от около 4 месеца от датата на травмата.

В деня на инцидента Георги извадил кравите си на паша край поречието на р. Стара река край Кричим. Той отвел стадото в нива, която вече била ожъната. В същото време в съседната нива с комбайн жънел Малин, който започнал да вика към Георги и друг мъж със стадо: "Махайте се оттам".

Малин също имал стадо от крави и възнамерявал да го отведе на паша в същата нива. Виковете му били чути от двама рибари в района на реката. Единият от тях видял как Малин се отправил към двамата мъже със стадата. Те тръгнали да изкарват животните.

Георги чул стъпки зад себе си, обърнал се и видял Малин да посяга към него с метална тръба. Вдигнал лявата ръка да се защити и в този момент Малин го ударил с тръбата по ръката. След това издърпал тоягата от ръката му и започнал да го удря с нея по краката, ръцете, тялото и врата. Георги паднал на земята. Малин взел тоягата и тръбата и тръгнал обратно към комбайна.

С експертно заключение от назначената съдебно-медицинска експертиза е установено, че на Георги е била счупена лакетната кост и кръвонасядане на предната коремна стена. По делото са призовани осем свидетели, извършени са експертизи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама