Обявяват "Следовник на народните будители" в Пловдив

10:28, 27 окт 15 / Култура 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обявяване на новия носител на званието "Следовник на народните будители" и тържество по случай Деня на народните будители ще се състои в Народна библиотека "Иван Вазов" в Пловдив. Събитието ще бъде в Конферентната зала  на библиотеката на 30 октомври от 17,30 ч.

Сдружение „Мемориал на духовността“ ще обяви номинираните за званието „Следовник на народните будители“ и ще връчи знака на заслужил пловдивчанин, известен със своя труд и творчество на полето на духовността.

Трима са представителите на пловдивската интелигенция, които тази година ще се конкурират за престижното звание. В дългогодишния си творчески път в областта на изобразителното изкуство, скулптура и монумент, наука и литература те са допринесли за утвърждаването на  Пловдив като световен и европейски културен център.

Носители на титлата през годините са личности като професор Радка Колева, журналистите Георги Райчевски, Евгений Тодоров, музикантите професор Асен Диамандиев, Анастас Маринкев, просветните дейци Божана Апостолова, професор Огнян Сапарев, доцент Кирчо Атанасов, бизнесменът Любозар Фратев и театроведът Пенка Калинкова, академик Стойков, издателя Стою Вартоломеев, Стефан Шивачев.

Събитието се осъществява с подкрепата на Народна библиотека „Иван Вазов“, Общински читалищен съвет и Община Пловдив.

В програмата ще участва и дамският хор "Тримонциум".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама