Осъдиха условно купувача на гласове от Царев брод

10:01, 27 окт 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
22-годишният Денис Ахмед от село Царев брод, който бе арестуван за купуване на гласове, е осъден условно.

Ахмед е сключил споразумение по време на съдебното следствие в Шуменския районен съд, признал е изцяло вината си и се е отказал от разглеждане на делото срещу него по общия ред.

Осъдителната му присъда е постановена от Шуменския районен съд в рамките на 72-часовото задържане по искане на Районната прокуратура в Шумен, която образува бързо производство срещу купувача на гласове.

Според определението на магистратите на Ахмед се налага условна присъда от 11 месеца лишаване от свобода, с 3 години и 6 месеца изпитателен срок.

Денис Ахмед беше арестуван при специализирана полицейска операция срещу незаконната миграция и престъпления, свързани с политическите права на гражданите.

22-годишният Ахмед беше задържан за срок до 72 часа, след като успя да даде на трима души по 20 лева, за да гласуват в полза на определен кандидат на местните избори на 25 октомври.

Униформените намериха в арестувания Денис Ахмед списъци с избиратели.  Бяха разпитани хора от селото, някои от които признали, че са взели пари, за да гласуват за определен кандидат.

Иззета в полза на държавата e банкнота от 20 лева, дадена от Денис Ахмед на свидетел, за да упражни избирателното си право.

По време на полицейската операция, проведена в края на миналата седмица, са проверени над 80 обекта, 63 моторни превозни средства и 136 лица. За констатирани нарушения са съставени 20 акта, както и един протокол за предупреждение.

Постигнатото споразумение, одобрено от съда, е със сила на влязла присъда  и е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама