Арестуваха известния наркодилър Костов, съхранявал дрога в „Славейков“

08:50, 27 окт 15 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаи от Районно управление – Созопол са задържали за разпространение на наркотични вещества криминално проявения и осъждан 33-годишен бургазлия Иван Попов, известен с прозвището Костов, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Впоследствие със съдействието на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР - Бургас и Второ Районно управление е извършено претърсване на ползвания от него лекия автомобил „Порше Каейн“, със софийска регистрация. В колата са намерени и иззети полиетиленово пакетче с бяло прахообразно вещество и около 1 грам суха листна маса.

В обитавания от бургазлията апартамент, разположен в бл. 12 в ж.к. „Славейков“, са намерени и иззети около 10 гр метамфетамин, около 5 гр канабис, електронна везна и два преносими компютъра.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава от служители на отдел „Криминална полиция“ в Бургас и Районно управление – Созопол.

Иван Попов-Костов е задържан и преди с обвинение като лидер на престъпна група с амбиции да контролира наркопазара по Черноморието.

Разработката срещу неговата банда през 2006-та се води като „генерална репетиция“ за удара срещу наркопирамидата на Митьо Очите година по-късно. През април 2012 г. Костов и още петима от обкръжението му бяха привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за наркоразпространение, която е действала и като наказателна бригада.

Бандата на Иван Попов и сие е оперирала основно на територията на Бургас и Айтос, като чрез заплахи и насилие са искали да монополизират разпространението на дрога, изисквайки от самостоятелните пласьори, т.нар. шанаджии, да им се отчитат с част от печалбата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама