Октай: Сидеров бе създаден, за да реанимира ДПС

08:41, 27 окт 15 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партия „Атака“ и Волен Сидеров бяха създадени през 2005 г., за да реанимират ДПС, каза пред „Нова телевизия“ бившият зам.-председател на Движението Осман Октай. В ефира на телевизията беше припомнено, че лично Ахмед Доган бе одобрил партията да даде 1.6 млн. лв. на „Атака“ за предизборната им кампания.

„От 25 години постоянно наблюдаваме такива циркове, с които много политически лидери се опитват да привличат и да се задържат в политическото пространство“, коментира Октай за представлението на Волен Сидеров от нощта на изборите. „Когато не се състезават идеи и програми, това се случва“, заключи той.

Политическият анализатор бе категоричен, че Камен Попов, който удари Сидеров, не е бил случайно там. И самият председател на „Атака“ е подготвил предварително тази инсценировка, за да прикове вниманието на камерите към себе си. „Той търсеше провокация още вътре в НАТФИЗ, но там не се получи. Изведоха го полицаите и изведнъж лицето му срещна крушето на този мъж“, каза Октай.

Според него „опитът за убийство“ над Ахмед Доган преди години също е било инсценировка.

Бившият зам.-председател и шеф на предизборния щаб на ДПС заяви още, че партията е в тежка криза и губи много от гласовете на етнически турци, като ги компенсира с цигански гласове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама