Шестима кметове на общини са избрани в Старозагорско

08:29, 27 окт 15 / Политика 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима кметове на общини в Старозагорска област са избрани на първи тур от изборите за местна власт, сочат  оконачтелните данни на общинските избирателни комисии. В останалите пет общини ще има балотаж .

Няма нито един нов кмет, всички избрани са управлявали и досега общините. Трима от кметовете са издигнати от ГЕРБ, един от БСП, един от БДЦ и един от Политическо движение Социалдемократи.

С най-виското доверие на избирателите е  Живко Тодоров, който печели 79.04% от гласовете и  отново сяда на кметския стол в Стара Загора. Следва го Галина Стоянова, която с резултат от 69.97% , отново ще управлява пак Казанлък. Досегашният кмет на Мъглиж, Господин Господинов събира 59.99% от гласовете и сяда за втори път на кметския стол.

Убедително,  с резултат от 71.70%, печели четвърти пореден мандат за управлението на община Гълъбово Николай Тонев, издигнат от БДЦ и подкрепен от други партии. Трети мандат като кмет на Николаево с 56.27% , печели издигнатият от БСП Косьо Косев. За втори път община Братя Даскалови ще и управлява Иван Танев от Политическо движение Социалдемократи, който спечели на първи тур с резултат 52.38%.

Според анализатори любопитни са балотажите в т. нар.  „червените крепости” в областта. В  община Чирпан  в битка за кметския пост влизат досегашният кмет Кичка Петкова от БСП с резултат  36.99% и Христо Стефанов от ГЕРБ с 20.60% . В община Опан шестнадесетгодишната  хегемония  на досегашният кмет Минчо Чавдаров е нарушена и с резултат от 48.14%  той ще се бори за пети мандат с кандидата на Коалиция „Народен съюз” Генчо Колев, който е събрал 31.55% от гласовете на избирателите

В Гурково досегашният кмет от БСП Стоян Бонев с резултат 21.95%  излиза на балотаж с кандидата на ГЕРБ Иван Иванов, който е събрал 26.86%.  Само в Раднево кандидатите за кметската власт са нови лица. Там на балотаж отиват Маргарита Василева , издигната от инициативен комитет „С Маргарита за Раднево”, която има 28.81% и Теньо Тенев от ГЕРБ с резултат 27.04%.

В най-скандаланата община Павел баня, където бяха установени много нарушения в изборния ден, и се говореше дори за касиране на вота, в люта битка на 1 ноември влизат досегашният кмет Станимир Радевски, подкрепен от обединения и партии с резултат 34.49% , и Иса Бесоолу, издигнат от ДПС с резултат 44.05%.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама