Пет общини в Пиринско ще избират кмет на балотаж

08:09, 27 окт 15 / Политика 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет общини в област Благоевград ще изберат своя кмет на балотаж в неделя. Това сочат данните от общинските избирателни комисии.

В неделя един срещу друг в битката за Сандански ще излязат Кирил Котев от ГЕРБ и независимият Андон Тотев. Представителят на управляващата партия е получил 32,78% от гласовете на своите съграждани, а досегашният градоначалник е втори с подкрепа от 29,62%. На косъм от балотажа бе и лидерът на "Ред, законност и справедливост" и бивш депутат Яне Янев.

В Петрич за подкрепа ще се борят Димитър Бръчков от ГЕРБ и настоящият кмет Вельо Илиев, който е издигнат от коалиция "Роден край". Бръчков е получил подкрепата на 44,79% от жителите на общината. За Вельо Илиев са гласували 39,06% от имащите право на глас.

Интересен развой добиха изборите в община Кресна. Там настоящият управник губи битката за нов мандат, а на балотаж отиват Николай Георгиев от коалиция "Обединени за Кресна" и Атанас Махлелиев от ГЕРБ. Те са получили съответно 38,66% и 31,04% от гласовете на съгражданите си.

В Гърмен ще се проведе "поправителен" между настоящия кмет Минка Капитанова, издигната от "Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен" и бившия управник и ексдепутат от ДПС Ахмед Башев. В Белица на за подкрепа ще се борят бившият областен управител и настоящ независим депутат Муса Палев и кандидатът на ДПС Радослав Ревански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама