Ремонтите по “Хемус” край Шумен приключват до началото на зимата

07:13, 27 окт 15 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтите на автомагистрала “Хемус” край Шумен ще приключи до началото на зимния сезон. Това съобщиха за Topnovini.bg от Агенция “Пънта инфраструктура”.

Приключени са частичните ремонти по главните трасета от републиканската пътна мрежа в област Шумен. До края на октомври ще бъде извършено студено изкърпване на пътните настилки с полимермодифицирана битумна емулсия и фракция под налягане на третокласните пътища. Ще се довършат отводнителните дейности по почистване на канавки и профилиране на банкети на второкласните и третокласните пътища.

Подменени са мантинелите, където е било нужно, а при увреждането им Областно пътно управление (ОПУ) в Шумен има възможност да възстанови ограничителните съоръжения.

Почистена е растителността по трасето на автомагистрала “Хемус”, по пътя Силистра-Шумен-Ямбол, по трасето Шумен-Карнобат през Ришкия проход, както по второкласната и третокласна пътна мрежа поддържана от ОПУ-Шумен.

Между 1 и 15 септември започва зимното поддържане на пътните настилки. Има готовност при влошаване на времето трасетата да се обработват.

Предстои да се извършат проверки на наличната техника на пътноподдържащите фирми и качеството на доставените инертни материали и химикали за обработка на настилките.

В момента по опорните пунктове се зареждат със сол, пясък, химически материали.

От агенция “Пътна инфраструктура” припомнят на шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия особено, ако в следващите дни им предстои пътуване през високопланинските проходи. Да поставят зимните гуми и да следят за доброто техническо състояние на автомобилите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама