92 учени получават дипломите си за придобита научна степен и академична длъжност в Русе

06:23, 27 окт 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
92 учени ще получат на тържествена церемония в Канев Център дипломите си за придобита научна степен и академична длъжност. През учебната 2014-2015 г. петдесет и четирима  учени са защитили успешно дисертации и са придобили степента „Доктор“.

Новите доценти са двадесет и двама, а професорите – единадесет. Петима вече носят научната степен „доктор на науките“, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Сред новите доктори е Таско Михайлов Ерменков, народен представител и член на Комисията по енергетика в Парламента. Има също чуждестранни граждани от Виетнам, Сирия и Италия, подготвили и успешно защитили дисертационните си трудове в научните звена на Русенския университет.

Дипломите си за „доцент“ ще получат областният управител на Русенска област, д-р Стефко Бурджиев, д-р Кирил Панайотов, управител на здравни къщи „Медика“, д-р Нина Радкова, началник на отделението по Неонатология в АГ- Русе.

Сред новите професори са зам.-деканът на Юридическия факултет, д-р Петя Шопова, д-р Пенчо Косев, началник на отделението „Ортопедия и травматология“ в МБАЛ –Русе, и д-р Владимир Данов, началник на клиниката по Кардиохирургия в УМБАЛ „Св. Ана“, София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама