Тополица, Караново и Чукарка пак ще избират кмет в неделя

20:41, 26 окт 15 / Политика 25 610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тополица, Караново и Чукарка са трите села в Айтоска община, жителите, на които отново ще се наложи да отидат до избирателните урни в неделя. На балотаж ще премерят сили кандидатите за кметове на Тополица - Шабан Азис от ДПС и Юри Миляков от ГЕРБ, показа справка на сайта на ОИК-Айтос при вече 100 % обработени протоколи. Азис спечели на първи тур 45,86 % от вота на избирателите, а Миляков – 36,86 %.

Другите трима кандидати, които ще отидат на балотаж, ще се борят за кметското място в село Караново. Това са: Надя Димитрова от РБ с 46,21 %, Белчо Белчев от БДЦ и Димчо Владимиров, и двамата с 26,90 %.

На подкрепата на избирателите в неделния ден ще разчитат и двама от кандидатите за кметове на село Чукарка. Това са: Джемил Хамид от БДС с 41,77 % на първи тур и Мустафа Садула от ДПС с 38,24 %.

В останалите населени места кандидатите за кметове печелят още на първи тур. В село Пещерско кмет е Мехмед Мустафа от ДПС, в Поляново – Ферад Тахирюмер, в село Черноград победител е Юмер Иляз от ДПС с 67,52 %, в Малка поляна – Адем Аптула от ДПС, в Съдиево на кметското място сяда Щерион Щерионов от ГЕРБ, в Зетьово – Ибрям Ахмед от ДПС, в Дряновец, с убедителните 63,30 %, печели Севие Пехливанова от Българска социалдемократическа партия, в Пирне – Манчо Железов от ГЕРБ с 87,59 %, в Черна могила – Юсеин Юсеин от ДПС, в Мъглен – Ахмед Ахмед от ДПС, в Раклиново – Байрям Муталиб  и в Карагеоргиево – Кязим Ибрям от ГЕРБ  с 52,40 %.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама