10 партии и коалиции с представители в местния парламент в Русе, преференциите разместиха сериозно някои листи

19:20, 26 окт 15 / Политика 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ясни са окончателните резултати от местните избори за кмет и общински съветници в Русе.

След обработка на 100% от протоколите от Секционните избирателни комисии бе потвърдено, че Пламен Стоилов е избран отново за кмет още на първия тур.

За сметка на това местният парламент се очертава да е много "по-шарен". Общо 10 партии и коалиции са намерили място в него.

ГЕРБ отново ще има мнозинство, но вече не с 25, а с 21 съветници. Сред тях са Наталия Кръстева, Бедрос Пехливанян, Мария Димитрова, Ервин Чакърян, Кирил Панайотов, Евгени Игнатов, Богдан Донев, Мария Данова - Иванчева, Емил Милушев, Йорданка Даневска, Асен Дарелов, Иван Григоров, Владислав Атанасов, Събина Павлова, Борислав Богомилов, Илиян Илиев, Елка Симеонова, Димитър Кънчев, Кристиян Иванов, Тихомир Георгиев, Васил Пенчев.

Ново лице в Общински съвет - Русе е Мариета Волф от "Глас народен".

Мирослав Славчев и Роберт Калустян ще представят "Атака".

Кандидатът за кмет от АБВ Стелиян Стефанов остана извън местния парламент. Той бе трети в листата на своята партия, но от нея освен водача Венцислав Великов и втория Милко Костадинов, влезе и Валери Иванов.

Извън борда останаха и първите двама от листата на "Българска социалдемокрация" - Орлин Танов и Теодор Георгиев, за сметка на Веселин Велчев и Георги Георгиев, натрупали повече преференции.

Първите двама от БДЦ Борислав Рачев и Веселко Цветков за сметка на това са си подсигурили местата и с преференции.

От "Реформаторски блок" в местния парламент влизат Теодора Константинова, Галин Ганчев, Росица Георгиева, Иван Станев, който е със същия номер като този на листата - 17, както и Стоян Янев и Велизар Павлов.

Преференциите са разместили сериозно листата на "Патриотите - ВМРО". Най-много е натрупал самият водач - Галин Григоров, с което си е подсигурил място в Общински съвет - Русе. Другите, които влизат обаче бяха на по-задни места в нея, но подкрепата за тях ги вкарва в местния парламент. Това са Владо Владов, който е с номер съвпадащ с този на листата - 18, както и Иво Пазарджиев, Ивета Георгиева, Севдалин Ангелов, Нина Крушева.

От ДПС влизат Дауд Ибрям и Айдоан Джелил.

От листата на БСП това са бившият кмет Божидар Йотов, който остана трети в кандидат-кметската надпревара, както и чл.-кор. проф. Христо Белоев, Кристиян Галев, който бе със същия номер като този на листата на "червените" - 24, както и Александър Неделчев, Пенчо Милков, Никола Михайлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама