ЦИК: Хората в „Арена Армеец“ ще пренощуват и тази вечер там

19:01, 26 окт 15 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от половината избирателни протоколи за София вече са обработени, но за съжаление най-вероятно хората в „Арена Армеец“ ще пренощуват и тази вечер в залата. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Хората, които все още са ангажирани с предаването на протоколите, ще получат двойно възнаграждение и още един ден платен отпуск.

По думите ѝ ЦИК е взела мерки и е определила допълнителен състав от сътрудници от ЦИК, 20 души, които да подпомогнат дейността по обработката на протоколите и те вече са в „Арена Армеец“. 

Нейкова посочи, че още на 15 октомври ЦИК е разрешила назначаването на още 130 сътрудници, които имат опит от предишни избори, за да помагат в приемането на документацията. Според нея от Общинската избирателна комисия (ОИК) в София е отказала да приеме помощта. „Не се оправдаваме, но ОИК не се възползва от възможността за допълнителни сътрудници. Защо, питайте тях“, заяви Нейкова. 

Говорителят на ЦИК обясни ситуацията с проблемите с обработката на документите с недостатъци на Избирателния кодекс. 

„Всички институции със съвместни усилия трябва да преодолеем кризата“, каза Нейкова. „По възможност да не измъчим прекалено тези хора и да изпълним задълженията си.“

От ЦИК признаха, че достъпът до страницата на комисията е бил проблематичен вчера заради претоварване и прекалено много заявки, но не са компетентни да кажат дали това е било причинено от хакерска атака. Достъпът до сайта на ЦИК днес вече тече гладко. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама