Председателят на ОИК-София: Няма хаос в "Арена Армеец", всичко е нормално

18:42, 26 окт 15 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Няма хаос. Всичко започна и ще завърши по реда си, когато бъдат приети секционните протоколи ", заяви председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в София Диляна Иванова, предаде репортер на София Topnovini.bg, след като медиите бяха допуснати в зала „Арена Армеец” да снимат.

Тя обясни, че всяка една секция пристига с 4-5 протокола, които трябва да бъдат въведени в информационно обслужване. След този процес те са преглеждани и когато бъдат приети, се освобождават секционните комисии.

Цял ден медиите записваха и показваха хора, които се оплакваха от организацията и последвалия хаос в зала „Арена Армеец”, където се събират изборните протоколи на секционните избирателни комисии. На стъклата дори бяха изписани „SOS” и „Заложници”. Този процес според Иванова е нормален и тя отрече да е имало хаос.

Председателят на ОИК-София дори заяви, че това, което медиите са видели, е организирано от определена група хора. По нейните думи на хората не им е забранено да излизат, а районът е заграден, защото е обособено място за пушене. Тя допълни, че Столичната община е осигурила вода и храна, а медицински екипи са разположени, както вътре в залата, така и отвън.

Иванова отрече хората да са седели около 30 часа и отбеляза, че първата секционна комисия е дошла след 22:00 часа, а последната в 8:00 часа днес. Тя допълни, че не може да каже нищо лошо за организацията и според нея е нямало проблем със системата.

Относно изказването на омбудсмана Мая Манолова, че Иванова е отказала допълнителен брой експерти, за да се ускори изборния процес, тя коментира, че „няма възможност друг освен ОИК да приеме секционните комисии”. Иванова допълни, че има експерти, които подпомагат дейността. По нейните думи от ОИК-София са поискали от Централната избирателна комисия (ЦИК) да бъдат допуснати експерти, защото комисията е в състав от 19 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама