Пет общини от област Варна отиват на балотаж

17:58, 26 окт 15 / Политика 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ПП ГЕРБ печели на първи тур изборите в шест общини във Варненска област при 100% обработени протоколи, сочи справка в данните на общинските избирателни комисии по места. Управляващата партия изстреля от раз кметове в Аврен, Аксаково, Бяла, Варна, Ветрино и Девня.

Кандидат-кметове на ГЕРБ са на балотаж в четири варненски общини. Това са Белослав, Вълчи дол, Долни чифлик и Провадия. Кандидатът за Аврен и досегашен кмет на общината, Емануил Манолов, печели изборите с резултат над 60%. В общината ГЕРБ са получили сериозна подкрепа за листата за общински съветници. От 13 мандата в общинския съвет ГЕРБ взима 9, останалите 4 мандата са за общинските съветници на МК "Красимир Тодоров за общината”. 

Атанас Стоилов сяда отново на кметския стол в община Аксаково с резултат 73.99%. Анастас Трендафилов печели изборите в община Бяла с резултат 59.90%.  Димитър Димитров запазва също кметското си място във Ветрино с резултат 53.33%. В Девня с 57.59% изборите печели Свилен Шитов. Досегашният кмет на община Суворово Павлин Параскевов, който е подкрепен от БСП, печели изборите с резултат 57.98%.

Кандидати на ГЕРБ ще се борят на балотаж в Белослав, Вълчи дол, Долни чифлик и Провадия. В община Белослав за кметския стол ще се борят Деян Иванов от ГЕРБ, подкрепен от 43.01% от избирателите, и Галина Тодорова от "Европейски път за община Белослав”, подкрепена от 19.60%. Балотаж предстои в община Вълчи дол между Тошко Янев от ГЕРБ, получил подкрепата на 34% от гласувалите, и Веселин Василев от МК "Заедно за Вълчи дол”, подкрепен от 18.56%. В неделя, 1 ноември, жителите на Долни чифлик ще избират между Красимира Анастасова от ГЕРБ и Борислав Натов от БСП. За Красимира Анастасова на І тур са гласували 3900 души, а за Борислав Натов – 3800 души.

В община Провадия предстои баложат между Филчо Филев от БСП, подкрепен от 42.93% , и Дияна Агностева от ГЕРБ, подкрепена от 17.47% от упражнилите право на вот. В община Дългопол ще има балотаж между Георги Георгиев от "Глас Народен”, който взе 26.14% на І тур, и досегашния кмет Маринка Иванова, издигната от МК "Всички за Долината", която получи 22.76%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама