Хиляди искат имунитета на Волен Сидеров, блокират кръстовището пред Военния клуб (обновена) (снимки)

17:36, 26 окт 15 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди недоволни граждани се събраха в пространството между между сградата на Народното събрание и катедралата „Александър Невски“ с искане за имунитета на Волен Сидеров, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Сградата на парламента е опасана с черната метална ограда, позната от протестите през 2013 и кордони полицаи, докато гражданите скандират „Искаме морал!“ и "Без имунитет!".

Студент от НАТФИЗ обяви по мегафон пред събралото се множество, че техният протест ще бледнее пред окупацията на Софийския университет през есента на 2013.

Около половин час след началото на демонстрацията, протестиращите поеха по бул. „Цар Освободител“ и ул. „Г.С. Раковски“ към сградата на НАТФИЗ. Движението по "Раковски" е временно спряно.

След кратък престой пред сградата на НАТФИЗ, част протестиращите тръгнаха обратно по "Раковски" и блокираха движението на кръстовището пред Военния клуб. Полицията, обаче, не ги пуска да продължат в посока ул. "Врабча", където се намира централата на "Атака". Кордон от поне 30 полицаи препречва пътя на протестиращите.

Друга част от искащите имунитета на Сидеров останаха пред сградата на НАТФИЗ да я пазят, защото се опасяват, че той отново може да се опита да нахлуе в нея.

В множеството има както обикновени граждани, така и студенти и преподаватели от Театралната академия и известни актьори.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама