Дете почина от менингит в търговищката болница

16:51, 26 окт 15 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дете на година и половина почина от менингит в търговищката болница. За това информираха от Регионалната здравна инспекция в града.

В лечебното заведение детето било прието в петък с вече влошено състояние и издъхнало само след няколко часа. Преди това няколко дни то било лекувано в домашни условия с антипиретици, тъй като родителите приели, че това състояние се дължи на никнене на зъбки.

В детското отделение на болницата поставили диагноза гноен менингит. Случаят незабавно е консултиран с инфекционист, който извършва и лумбална пункция. Започнати са веднага лечебни и реанимационни действия, но състоянието на детето продължава да се влошава и сутринта в събота то издъхва. Не са констатирани пропуски в медицинското обслужване на детето, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

От извършеното микробиологично изследване в лабораторията на областната болница се доказва бактериален менингит. Секрети ще бъдат изпратени в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести за потвърждение.

По време на направената проверка при ОПЛ на детето се констатира, че са направени всички имунизация, необходими за възрастта му.  Взети са необходимите противоепидемични мерки спрямо контактните лица. Продължава епидемиологичното проучване и наблюдение в огнището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама