Балотаж решава кметовете в някои русенски общини

16:29, 26 окт 15 / Политика 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Резултатите от местните избори в някои от общините в област Русе вече са ясни.

Както вече писахме, в община Русе още на първи тур към момента печели изборите досегашният кмет Пламен Стоилов от ГЕРБ.

В борбата за градоначалник на Борово първоначално имаше информация, че ще има балотаж между Валентин Великов от ГЕРБ и досегашният кмет Георги Георгиев, но впоследствие стана ясно, че Великов печели още на първи тур с 56.27%. В населените места от общината положението е следното:

В Горно Абланово ще има балотаж между Росен Иванов от ГЕРБ и Йорданка Ватева от БСП. Това ще се случи и в Обретеник, където борбата е между две дами – Любка Стоянова от ГЕРБ и Цветелина Колева от БСП. В Батин за кмет е избран Бахри Ибрахимов от ГЕРБ, а в Брестовица Светла Георгиева от ГЕРБ. В Екзарх Йосиф кмет ще е Илия Данев от ГЕРБ, а във Волово Йордан Велев от същата партия.

В Бяла за кмет на общината ще се борят на втори тур Димитър Славов от ГЕРБ и Кольо Келерджиев от БСП. В Копривец също ще има балотаж между Емил Георгиев от ГЕРБ и Кольо Петров от АБВ. Така ще е и в Полско Косово, където ще си опоринат Иванка Маринова от ГЕРБ и Добромир Добрев от АБВ. В Босилковци балотажът ще е между Панайот Панайотов от ГЕРБ и Марин Георгиев от НФСБ. В Бистренци и в Дряновец убедително печелят още на първи тур кандидатите на ГЕРБ Атанас Ленов и Тихомир Йорданов. В Пейчиново обаче ще има балотаж между Иван Иванов от БСП и Недко Недев от ГЕРБ. В Лом Черковна печели Асан Мустафов от ДПС. В Ботров за кмет е избрана Дилек Феимова от ГЕРБ, а в Стърмен Нели Димова, също от ГЕРБ.

В Две могили ще има балотаж между Байчо Георгиев от местната коалиция „Единни за община Две могили“ и Божидар Борисов от „Нова алтернатива“. В село Могилино също ще има балотаж между Петко Антонов от ГЕРБ и Радослав Минков от „Движение 21“. Така ще е и в Кацелово, където поста на градоначалника ще си оспорват Иван Николов от ГЕРБ и Владимир Витанов от „Единни за община Две могили“. В Каран Върбовка на първи тур е избран Михаил Трифонов от „Единни за община Две могили“, а в Батишница ще има балотаж между Недко Христов от ГЕРБ и Себахадин Мъстън от ДПС. В село Помен е имало само един кандидат – Сетвийе Иммамова от ДПС, поради което тя е спечелила изборите. В село Чилнов обаче ще има балотаж между канидата на ДПС Исмет Османов и на местната коалиция „Единни за община Две могили“ Марийка Белчева. В Бъзовец предстои балотаж между Георги Малев от „Единни за община Две могили“ и Айдън Карамехмедов от ДПС. В Баниска на балотаж отиват Ангелина Начева от ГЕРБ и Велико Великов от местната коалиция „Алтернатива на статуквото“. В Острица за кмет е избран Йордан Йорданов от „Единни за община Две могили“.

За ръководния пост на община Сливо поле ще спорят кандидатите на ГЕРБ и ДПС Валентин Атанасов и Левент Исмаилов. В Бръшлен пък втория тур ще е между телевизионния журналист Димчо Петров от „Патриотите-ВМРО“ и Николай Крумов от БСП. В село Бабово е избран за кмет Пламен Пенков, издигнат от инициативен комитет, в Ряхово – Георги Атанасов от ГЕРБ, в Голямо Враново – Николай Великов от от ГЕРБ, в Кошарна – Безат Якуб от ДПС и в Юделник Мелекбер Ризова от също от ДПС.

За кмет на община Ценово още на първия тур е избран кандидатът на ГЕРБ Петър Петров. Хора на същата партия печелят и в селата Пиперково и Караманово, съответно Бисерка Апостолова и Бисер Блажев. В Джулюница е избрана Еленка Трифонова от местната коалиция „АБВ“-„ВМРО-БНД“. В Беляново е избран Георги Горанов от ГЕРБ, а в Кривина Румен Григоров от „АБВ“-„ВМРО-БНД“. В Новград ще има балотаж между Диана Копчева от ГЕРБ и Красимир Танев от БСП. Втори тур ще има и в Долна Студена между Николай Николов от ГЕРБ и Христо Богданов от „АБВ“-„ВМРО-БНД“. Така ще е и в Белцов, където за кметския стол ще спорят Митко Макавеев от ГЕРБ и Иванчо Илиев ог БСП.

Почти пълна е победата на ГЕРБ в Община Иваново. Там партията печели кметското място в общинския център (Георги Миланов), Тръстеник (Валентин Великов), Щръклево (Цветелина Михайлова), Красен (Йорданка Чурова), Мечка (Ивелин Илиев), Червен (Татяна Тодорова), Кошов (Михаил Маринов) и Сваленик (Николай Димков). От всички населени места в общината единствено в Пиргово ще има балотаж и то пак между кандидат на ГЕРБ - Илиян Бодуров и на ВМРО-БНД Стефан Барбуков.

Кой ще бъде кмет на Община Ветово ще се реши на балотаж. Той ще е между Мехмед Мехмед от ДПС и досегашния кмет Георги Георгиев от местната коалиция „Бъдеще за всички“. Втори тур ще има и в Смирненски, между Салих Салиев от ДПС и Зияфет Кадиров от „Бъдеще за всички“. В Писанец е избрана Виолета Неделчева от „Бъдеще за всички“, в Кривня Реджеб Аков от ГЕРБ, в Глоджево Илхан Абтиходжев от ДПС и в Сеново Ина Георгиева от коалицията БСП-АБВ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама