Светльо Витков влиза в общинския съвет, ГЕРБ без мнозинство

16:19, 26 окт 15 / Политика 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към момента, при обработени близо 38% от бюлетините, шест партии със сигурност ще имат представители в Столичния общински съвет. В следващите часове информацията може да се промени, тъй като все още не е ясен преференциалният вот. Той може да измести някои от първите места в листите с други, които са по-назад.

Засега ГЕРБ са водещи с 42,22%. На първо място в листата на ГЕРБ беше Йорданка Фандъкова. След като стана ясно, че тя е новият кмет на София, автоматично листата започва от втория в нея. Това е бившият председател на СОС Елен Герджиков. След него са Малина Едрева и Николай Стойнев. В десетката са досегашни общински съветници Екатерина Йорданова - шеф на транспортния синдикат към КНСБ, Лорита Радева и Ирина Йорданова. Сред първите 30 има 6-7 нови лица. Певицата Йоанна Драгнева е на 19-о място. На избираеми места са и двама от младежкия ГЕРБ - Михаела Иванова и Ботьо Ботев.

Реформаторския блок се нарежда на второ място с 16,47%. Първи в листата за общински съветници на партията е Трайчо Трайков. Втори е досегашният зам.-председател на СОС Прошко Прошков. Следващият в листата, който най-вероятно ще стане част от общинския съвет е Борислав Бориславов, който е бил общински съветник до 2011 год. Четвърта е Марта Георгиева, която беше и в предишния СОС. В десетката на реформаторите се подрежда и Радослав Абрашев, който вече има един мандат като общински съветник. В редиците на партията на осмо място се класира и политологът Иво Божков.

Трети по резултат за сега са БСП. Те събират 10,15%. Със сигурност в общинския съвет отново ще са Калоян Паргов, който е първи в листата и Милка Христов, която го следва. На трето място е Владимир Данев, следван от Румен Георгиев и Христо Проданов. В първите десет е и изпълнителният директор на Института за модерна политика Петър Кичашки. В съвета най-вероятно ще влязат и Альоша Даков, Борис Цветков- общински съветник до 2011 год. и Марин Пенков.

Четвъртата политическа сила в СОС към момента е ВМРО с 4,95%. Първи в листата е председателят на ВМРО-София Карлос Арналдо Контрера. Втори е досегашният представител на партията в СОС Димитър Антов. На трето място в листата е кандидат-кметът  Ангел Джамбазки. След него са Владимир Митов, Васил Христов и Веселин Теофилов.

На пето място с 3,56 в общинския съвет за първи път влиза АБВ. Първи в листата е кандидат-кметът, който АБВ подкрепи, Георги Кадиев. Втори е Тодор Цанев следван от Анета Григорова, Мартин Райков и Невена Стоянова.

Изненадата на тези избори идва с 3,19% за „ГЛАС НАРОДЕН“. Първи в листата за общински съветници на партията е лидерът ѝ, певецът Светослав Витков. Втори е поддръжникът му Венцислав Мицов. В десетте предложения на „ГЛАС НАРОДЕН“ са и Петър Петков, Златко Атанасов и Ален Попович.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама