Сливен посрещна празника си с рекорден брой граждани и гости на града

15:54, 26 окт 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От много време насам Сливен не бе отбелязвал празника си с толкова много граждани и гости, събрали се на площад "Хаджи Димитър" и по Ларгото на града. С празнична Света литургия, отслужена от негово високопреосвещенство сливенски митрополит Иоаникий в църквата „ Св. Димитър", започна тържествената програма по повод Димитровден.  Програмата продължи с ритуал по издигането на националния трибагреник, знамето на Сливен и на ЕС.

Вр.и.д кмет на община Сливен Румен Андонов поздрави гражданите на Сливен и отправи призив към светеца да закриля тях и семействата им, и да ги подкрепя в делата им. „Застанал на това задължаващо и свещено място, под мъжествения поглед на величавия герой Хаджи Димитър и с лице към храма на Свети Димитър, чийто камбанен звън извести тържествения ден, бих искал да благодаря на всички, които допринесоха за променящата към добро динамика на Сливен, за делото, което има смисъл и което остава.  От името на община Сливен честитя празника и пожелавам на всички свои съграждани и приятели на Сливен да бъдат здрави и успешно вървящи напред, да живеят в спокойствие, сигурност и благополучие. Да обичат Сливен и с ежедневния си труд да пишат неговата съвременна история", каза още той.

На площада беше отслужен и благодарствен молебен за добруване на гражданите на Сливен. В знак на признателност пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха поднесени венци и цветя от  институции, политически партии и неправителствени организации.

Община Сливен получи поздравителни адреси за празника от побратимените си градове Траклия и Мелитопол.

През целия ден днес на крепостта „Туида" се провеждат демонстрации на бойни практики и боравене с различни оръжия, конна езда, демонстрации с Мишелов на Харис, стрелба с лък и традиционни занаяти, а посещенията са безплатни.

Празничната програма продължи с детски празник на откритата сцена пред ДТ „Стефан Киров" и концерт на Ансамбъла за народни песни и танци Сливен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама