Започна делото срещу пловдивския адвокат Владимир Елдъров

15:11, 26 окт 15 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
57 свидетели и 22 вещи лица са призовани по делото срещу пловдивския адвокат Владимир Елдъров и шестима негови съучастници, обвинени в опит за убийство и серия палежи. Окръжният съд в Пловдив даде днес ход по делото, което ще продължи до 30 октомври включително.

Деветимата адвокати на Владимир Елдъров поискаха делото да бъде прекратено и изпратено на Специализирания съд в София, а защитниците на двама от подсъдимите настояха то да бъде гледано по съкратената процедура, тъй като те са направили пълни самопризнания. Самият Елдъров не се призна за виновен.

Адвокат Елдъров е обвинен в това, че през лятото на 2013 г. в Пловдив в съучастие с Радослав К. е подбуждал Мартин П. умишлено да умъртви Владко М.

В периода от октомври 2013 г. до 29 март 2014 г. в Баня, Марково и Пловдив при условията на продължавано престъпление в съучастие с Радослав К. като подбудител и със Светлин С., Мартин П., Валери Б. и Петьо П. като извършители са запалили имущество със значителна стойност и от пожарите са причинени значителни вреди.

През ноември 2014 г. в Пловдив пък е подбудил Светлин С. и Мартин П. да унищожат предно дясно стъкло на лек автомобил "Хюндай Соната", собственост на Димитър Д., като деянието е извършено на 2 декември 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама