Пускат парното в цял Пловдив

14:42, 26 окт 15 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Началото на отоплителния сезон в Пловдив обявиха от "EVN България Топлофикаци". От днес дружеството започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти заради понижаването на температурите и тенденцията към застудяване.

Парното вече е пуснато в някои детски и социални заведения, болници, хотели и други клиенти, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона.

Пускането на отоплението към останалите абонати ще стане поетапно в реда, съобразен с нормативната уредба: детски заведения, болнични заведения, училища и други учебни заведения, обществени и стопански сгради, жилищни сгради.

От "EVN България Топлофикация" напомнят, че за качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на входа на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

В случай че през следващите дни температурите се повишат, абонатните станции ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама