Маскиран нападател се вряза с кола в казарма в Белгия

14:07, 26 окт 15 / Свят 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията в Белгия арестува мъж, който тази сутрин се е забил с колата си в бариерите пред казарма във Флавиен, Белгия, съобщи France24. Охраната стреляла по въоръжения и маскиран нападател.

След като не успял да преодолее бариерите, той изоставил колата си и избягал от местопрестъплението.

Екип от сапьори се е отправил към мястото на инцидента, поради съмнения, че автомобилът може да е зареден с експлозиви. Евакуирано е и местното училище, съобщават белгийски телевизии.

Няколко часа по-късно нападателят е заловен, но белгийските власти все още на са разкрили неговата сомоличност. Все още не става ясно дали нападението е терористична атака.

През януари, в град Вервие в Белгия, беше предотвратена мащабна терористична атака, съпоставима с тази в редакцията на френското списание "Шарли ебдо". Разкритата тогава терористична организация, планирала нападения срещу обекти на сигурността и на обществения транспорт. При акцията, белгийските сили за сигурност застреляха двама въоръжени ислямисти, заподозрени за подготовка на нападение над полицейски части, а трети беше ранен и арестуван. Като последствие от разкриването на терористичната организация, в страната бяха извършени десетки арести.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама