БСП призна загубата и определи Волен Сидеров като риалити герой

13:57, 26 окт 15 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снощи риалитито "Сидеров" подмени това, което се случва в секциите с протоколи и общинските избирателни комисии, където се променяха данните. Имаме информация за масово неотчитане на преференциалните гласове или писането им наизуст по договорки.

 

Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Михаил Миков, предаде репортер на София Topnovini.bg. Той коментира новия скандал, в който се замеси председателят на "Атака" Волен Сидеров, при нахлуването си в НАТФИЗ късно снощи в изборната нощ.   

 

Според лидера на социалистите текстът от Конституцията е достатъчното изричен, че при престъпление да бъде задържан и народен представител. 

 

"Снощи срещу Волен Сидеров нямаше законосъобразна реакция. Когато се нарушава чл. 325 ал. 2 от Наказателния кодекс има всички основания да се намеси и прокуратурата, и съответните органи. Бездействието им поддържа живо риалитито", посочи Миков.    Попитан дали ще подкрепят новите промени в Конституцията, предложени от ГЕРБ, засягащи имунитета на депутати и кандидати за местната власт, лидерът на столетницата заяви, че му е интересно как ГЕРБ ще променят върховния закон заради Сидеров, който участваше в приемането на промените в нея на първо четене. По думите му идеята е да се отклони общественото внимание. 

 

Според Миков местните избори са протекли чрез насаждане на страх, притискане и намеса на силно корпоративно влияние и плащане за власт. В последните часове се видяло, че се провеждат едни "изключително мръсни избори". За това отговорност носели вицепремиерите Томислав Дончев и Румяна Бъчварова. 

 

БСП продължава да поддържа позицията си "против" приемането на електронното гласуване, за което над 70% от гласувалите на референдума дадоха своята подкрепа.    "Нашето място е в опозиция. Избирателите потвърждават това и ние ще направим анализ на изминалите избори", поясни Михаил Миков. По думите му БСП запазва влиянието си в местната власт, като печели на първи тур в 31 общини, а в други 70 е на балотаж.    "Не можем да не оценим като загубени определени големи градове. Тези резултати затвърждават БСП като единствена възможна лява алтернатива при това дясно управление", каза още Миков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама