Иван Тотев: Пловдивчани трябва да изберат между "мъртвия" и "живия" град

13:37, 26 окт 15 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На балотажа в неделя пловдивчани трябва да изберат в какъв град искат да живеят - "мъртъв", затворен, капсулиран или "жив", отворен към Европа и големите проекти. Така кандидатът за втори кметски мандат Иван Тотев образно обясни същността на избора, който жителите на Града под тепетата трябва да направят на 1 ноември.

Според Тотев резултатите от изборите са били очаквани за ГЕРБ. "Ние отдавна следим социологическите проучвания и при тази избирателна активност балотажите за кмет на града и за кметове на шестте района са, бих казал, нещо нормално", заяви Тотев. Той подчерта, че има огромни разлики в процентите на ГЕРБ и следващите ги, като в някои от районите тези разлики надхвърлят 25%.

"Във всички проучвания като втори излизаше Славчо Атанасов и това не е случайно. В Пловдив отдавна се забелязват две тенденции - едната е политиката, представена от ГЕРБ и дясното в града, която е за растежа на Пловдив, за европейската интеграция, а другата е политика, която има за цел Пловдив да бъде един затворен град, бъдещето му да се определя от хора, затворени в една стая. Лицето на тази група хора винаги е бил Атанасов", категоричен бе Тотев. Според него няма нищо случайно във факта, че на изборите резултатът на Георги Гергов е изключително нисък: "Гергов може да е мозъкът на тази група и на лявото в Пловдив, но лицето е Славчо Атанасов".

Групата на ГЕРБ ще е най-многобройната в Общинския съвет на Пловдив, каза още кандидат-кметът. По думите му отминалата кампания е била една от най-тежките в България - с изключително голям брой кандидати за кмет, районни кметове, общински листи - нещо, което не е се наблюдаваше в други общини.

"Заради големите опашки пред изборните секции много хора се отказаха да гласуват. Едно от посланията ни през следващите 5 дни към хората ще бъде за висока избирателна активност", каза Тотев. Той припомни как в мандата на Славчо Атанасов Пловдив бе обект на подигравки заради набучените на копия договори, забраната финансовият министър да стъпва в града, откриването на градски тоалетни с мажоретки. "Пловдивчани могат да направят разликата къде искат да живеят - в град, където царят популизъм и самовглъбени и който много често буди подигравки, или в град, където можеш да се чувстваш щастлив", заяви Иван Тотев.

Според него ГЕРБ ще има шестима районни кметове и ще спечели балотажа. "Призоваваме всички пловдивчани да излязат и да гласуват. Очаквам подкрепа от тези, които могат да направят избор между "живия" и "мъртвия" град", категоричен бе Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама