Танцовият фестивал подарява безплатен спектакъл на пловдивските ученици днес

12:49, 26 окт 15 / Култура 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивските ученици с интерес към изкуството ще имат възможността да гледат напълно безплатно спектакъла на един от най-големите хореографи на нашето време – Раймунд Хог. Инициативата е на Община Пловдив и организаторите на Фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK. Младите хора трябва да бъдат във фоайето на Дома на културата "Борис Христов" в 18,30 часа днес, за да получат своите акредитации.

Спектакълът "Квартет" се играе от 19 часа на сцената на Дома на културата. "Квартет" е творческа колаборация между танцьори от Япония, Франция, Италия и Германия, които под вещия поглед на Хог, създават танцово преживяване, в което умело се преплитат ситуации, движения, емоции – всички те продиктувани от личния им опит и културни особености, които те самите донасят със себе си на сцената.

Специфично за спектакъла е и необичайната комбинация на музика от различни периоди и държави, която създава културни референции и събужда колективни спомени в публиката. Хог комбинира струнни квартети от Франц Шуберт и други класически произведения с италиански канцонети, японски поп, американски мюзикъли и много други. Музиката е изкусно подбрана от хореографа, който чрез нея, чрез уникалността на всеки танцьор и чрез движенията на сцената, създава многопластова постановка, покосяваща всички сетива на зрителя.

Раймунд Хог е дългогодишен драматург на театъра на легендарната Пина Бауш. Носител е на множество награди, между които Награда за хореография на Германия, Награда на критиката на Франция в категорията най-добър чуждестранен спектакъл, а авторитетно списание "Tanz" го обявява за "Танцьор на годината".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама