Хаосът в „Арена Армеец“ продължава, хората пишат SOS по прозорците (снимки)

12:01, 26 окт 15 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И към този час хаосът в зала „Арена Армеец“, където се обработват бюлетините от всички столични избирателни секции, продължава.

Към 10:00 часа протоколите от около 600 от избирателните секции бяха обработени. Остават още около 900.

В момента в залата се намират близо 5000 души. Отвътре се чуват силни викове и освирквания. Част от прозорците на „Арена Армеец“ са изписани с призиви „SOS, помогнете ни“. Няколко души са написали и телефонните си номера, с призив някой да се свърже с тях и „да ги спаси“.

На излизане от залата мъж коментира пред София Topnovini.bg, че „хаосът е безобразен“. Той разказа, че протоколите се обработват на 17 компютъра, които постоянно имали нужда от рестартиране, тъй като се пренатоварват.

„За това нещо оставки трябва да има. Няма европейска държава, в която повече от 12 часа да няма резултат от изборите. В комисиите трябва да има минимум средно образование. Не може хора, които не могат да си напишат името, заради едни 50 лв., да създават бъркотии още отвън преди да влязат“, каза мъжът.

Той посочи, че в залата трябвало да има два организирани потока от хора - едните с протоколи с нарушения, а другите с изрядните протоколи.

Това обаче не се осъществило. Има само един поток, на който чакат да бъдат проверени и изрядните протоколи, и тези, в които има неточности, затова се получава и хаос.

„Гледката вътре беше потресаваща. Все още съм настръхнала и не мога да спра да треперя заради това, което видях. Още през нощта голяма част от хората плачеха и се молеха да излязат. Други спяха върху чувалите с бюлетините. Пред мен припаднаха четирима души“, разказа за София Topnovini.bg Анна Пелова от „Зелените“, която е била наблюдател на изборите.

Анна си е тръгнала ранно тази сутрин. По думите ѝ още на влизане хората са освирквали служителите, които са обработвали протоколите. Имало е и бурни скандирания. Тя разказа, че сандвичи, вода и кафе са били подсигурени, но опашките за тях са били огромни.

„Да не говорим за хората, които обработваха протоколите. Със сигурност ще има грешки, защото те работят под огромен стрес вътре. Трябва БЧК или Гражданска защита да занесат топла храна на всички в залата и дори, ако трябва, да им осигурят походни легла“, призова тя.

От Окръжна болница информираха, че са приели още 11 човека по спешност.

От лечебното заведение съобщават, че четирима от тях са в по-тежко състояние- един е с комоцио, има жена, която е направила спонтанен аборт, един пациент с преходни нарушения на мозъчното кръвообращение и един с остър апендицит. Още трима са били са били хоспитализирани- с епилепсия, високо кръвно и колапс.

По-рано съобщиха за още 5 жени, които не са издържали на условията в залата.

Рано сутринта част от хората в "Арена Армеец" сигнализираха за смъртен случай. По-късно информацията беше опровергана както от Централната избирателна комисия и МВР, така и от „Спешна помощ“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама