Кабинетът и общината нападнаха ЦИК за хаоса в „Арена Армеец“

11:06, 26 окт 15 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерският съвет и Столична община нападнаха Централната избирателна комисия (ЦИК) за хаоса с предаването на бюлетините и протоколите в „Арена Армеец“.

Към 11 ч. книжата не са успели да предадат дори и половината от Секционните избирателни комисии (СИК).

От кабинета дори предлагат ЦИК да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им.

„Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани последователно. Без да оспорва независимостта на Централната избирателна комисия, правителството призовава за отношение на хуманност и се ангажира с пълна подкрепа за предоставяне на необходимото съдействие, охрана на изборните книжа и грижа за хората“, призовават още от МС. Кабинетът отговаря за техническата и финансовата организация на изборите.

От общината също искат от ЦИК „адекватно решение“ на проблема, без да уточняват какво. Те обаче използват случая да обяснят, че цялата организация на процеса е в правомощията на ЦИК и ОИК. Уточняват, че техните задължения са да подпомагат процеса – осигурили най-голямата зала в града – „Арена Армеец“, вода, сандвичи, чай и кафе.До момента няма постъпили оплаквания за липсата на храна и напитки, уверяват от общината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама