Област Плевен: Балотаж и първи победи

10:51, 26 окт 15 / Политика 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Освен в Плевен, балотаж ще има в почти всички от по-големите населени места на областта.

В Белене битката за поста ще бъде между Милен Дулев от МК „Бъдеще за община Белене“ и досегашния градоначалник Момчил Спасов от БСП, които събраха съответно 45.92 и 44.49 процента от гласовете.

Интересна ситуация се заформи и в Никопол, където следващата неделя един срещу друг ще се изправят представителят на ГЕРБ д-р Валерий Желязков (32.64%) и досегашния кмет Емил Бебенов от БСП (25.11%).

В Пордим също ще има втори тур на изборите. Засега най-добре там се представи излъченият от ГЕРБ Детелин Василев с 30.97%, който ще влезе в схватка с Емилия Ганчева от АБВ – 26.94%. Досегашният градоначалник Илиян Александров отпадна от надпреварата.

Досегашният кмет на знаковата община Левски Любка Александрова от БСп събра 38.06% при обработени 77% от протоколите и също отива на балотаж. Най-сериозна заявка за състезанието дава опонентът Георги Караджов от Коалиция „Бъдеще“ с 28. 37 на 100.

Балотаж по всяка вероятност очаква и община Искър. Там в схватка ще влязат Валентин Йорданов от Коалиция „Бъдеще за община Искър“ и Илияна Йончева-Гложенска от ГЕРБ.

В размирния Червен бряг следващата седмица за кмет ще се борят Данаил Вълов от „ГОР“ с 32.76% и представителят на левицата Мирослав Михайлов – 17.74%.

Гулянци също ще гласува още един път на 1 ноември. Там балотажът е между Лъчезар Яков от БСП и Маргарита Кирова, излъчена от Коалиция „Възраждане на община Гулянци“.

Балотажът в община Кнежа не е сигурен. След обработка на половината протоколи, представителят на ГЕРБ Илийчо Лачовски събира 49.87%, а досегашният кмет Симеон Шарабански има 35.15%.

В Долна Митрополия Поля Цоновска от „Да за община Долна Митрополия“ печели на първи тур почти сигурно, в Долни Дъбник първенец е Борислав Станимиров от „Заедно за община Долни Дъбник“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама