При 63% обработени протоколи - ГЕРБ и ДПС на балотаж за кмет в Търговище

10:48, 26 окт 15 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът на ГЕРБ д-р Дарин Димитров и този на ДПС Емине Якубова ще са на балотаж за кметското място в Търговище. При 63.46% обработени протоколи от секционните избирателни комисии разликата между първите двама е леко стопена. Димитров  събира 38.72% подкрепа, а Якубова 27.10 на сто. На трето място продължава да е кандидатът на БСП Диан Цонев с 18.92%, следван от Ивайло Първанов от АБВ и независимият Славчо Славчев. Шести и седми са съответно Сашо Йорданов от Атака и Красимир Русев от "Защита".

ГЕРБ към момента се очертават и като първа политическа сила в общинския съвет с 28.51%, следвани плътно от ДПС с 25.81. БСП печели 18.25 на сто подкрепа за своята листа в местния парламент. Близо 8% са събрали от местната коалиция "Обединени за Търговище", 6.22% са гласували да АБВ. Реформаторският блок е събрал 3.18%. Под 3 % е подкрепата за НФСБ, Атака, Движение 21 и "Защита".

В Попово преднината на досегашният кмет Людмил Веселинов от над 70% бързо се стопи до 47 на сто. При 96 на сто обработени резултати се очертава той да отиде на балотаж със Стефан Иванов от ГЕРБ.

В Атоново, Опака и Омуртаг избраха кметове от първия път. В трите общини вече са обработени всички протоколи и те показват нов мандат за Танер Али в Антоново и Лютфи Реянов в Опака. И двамата са събрали над 60% подкрепа. В Омуртаг печели кандидатът на ДПС Ешреф Ешрефов с 54.78% от вота на избирателите

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама