Четири общини в Разградско с кметове от първи тур (обновена)

10:17, 26 окт 15 / Политика 25 597 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Настоящият кмет Даут Аляовлу спечели кметските избори в община Цар Калоян, според обработени 100 процента от протоколите от всички 11 секционни избирателни комисии, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Кандидатът на ДПС получава подкрепата на 1654 жители на общината. За кандидата на Реформаторския блок Исмаил Касабов са гласували 591 души, а за кандидата на ГЕРБ Ангел Ангелов - 315 избиратели.  Кандидатът на БСП Найден Късов печели доверието на 480 души, за независимия кандидат Сали Салиев своята подкрепа са дали 148 гласоподаватели, а за кандидата на Атака Димчо Юнаков са гласували 22 жители на общината.

В новия Общински съвет ще има 13 съветници, като 7 са от ДПС и по двама от ГЕРБ, БСП и Реформаторския блок.

Ахтер Велиев от ДПС отново е избран за кмет на община Завет.

Настоящият кмет Ахтер Велиев е избран на първи тур за кмет на община Завет и ще ръководи общината още четири години. За него са гласували 4227 избиратели, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Младен Чакъров от ГЕРБ печели доверието на 586 души от общината, а за кандидата на БСП Димитър Ковачев подкрепата си са дали 437 гласоподаватели. Правото си на вот в местните избори са упражнили 5 755 избиратели.

В изборите за общински съветници ДПС печели 13 места в местния парламент. В новия Общински съвет Реформаторският блок и ГЕРБ ще имат по двама общински съветника.

Кметът на община Самуил д-р Бейтула Сали от ДПС е преизбран за нов мандат.

Той печели изборите с подкрепата на 2 927 избиратели, съобщиха от Общинската избирателна комисия. За кандидата на ГЕРБ Абтула Абтула са гласували 965 избиратели, а кандидатът на НДПС Мустафа Мустафа е подкрепен от 219 жители на общината. В общинския съвет ДПС получава 12  места,  а ГЕРБ - пет. Останалите пет партии, участващи с листи за общински съветници са под квотата и не получават мандати. Кметът на Лозница Айхан Хашимов също е преизбран за нов мандат. Той печели изборите с подкрепата на 68,99 на сто от гласовете на избирателите. Това показват резултатите от изборите за кмет на общината при обработени 100 процента протоколи на СИК, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Кандидатът на ГЕРБ Атанас Чопаков е получил подкрепата на 22,06 процента от избирателите. За  Ахмед Ахмедов от Обединена България са гласували 4,91 процента от жителите на общината, а Муса Дурльов от БСП е получил доревието на 4,04 на сто от гласоподавателите.

В Общинския съвет представителите на ДПС са 60,50 процента от всички. За листата на ГЕРБ са гласували 24,02 процента, за РЗС - 4,48 , за БСП - 3,92 на сто. Листата на Обединена България са подкрепили 2,45 процента, а на Реформаторският блок – 3,27 на сто.

За кметския пост в община Исперих ще има балотаж. За доверието на избирателите на втория тур ще се състезават досегашният кмет Бейсим Басри от ДПС и независимият кандидат Бейсим Руфад, подкрепен от „Обединена България”. На първия тур Бейсим Руфад печели подкрепата на 40,41 % от избирателите, а за Бейсим Басри са гласували 39,62 %.Кандидатът за кмет на ГЕРБ Виолета Тодорова е получила доверието на 12,63 % от избирателите, а за кандидата на БСП Даниел Димитров  бюлетина са пуснали 7,33 на сто от избирателите.

Най-много са гласоподавателите, подкрепили листата на  ДПС – 40, 29 %, за партия ”Обединена България" са гласували 33,93 на сто от избирателите. За листата на ГЕРБ своя вот са дали 14,05 % от жителите на общината, за БСП – 9,74 % и за НФСБ – 1,99 на сто.

В Кубрат ще има балотаж между Гюнан Халил, издигнат от ДПС и Бюрхан Исмаилов от коалиция „Време за промяна”.

За Халил са гласували 27,34 % от избирателите, а за Исмаилов - 26,95 %. Досегашният кмет на общината Ремзи Халилов, койюто се яви като независим получава 22,68 на сто от гласовете. За кандидата на ГЕРБ Красимир Великов своята подкрепа са дали 11,46 %, за Милена Йорданова от БСП са гласували 3,59  на сто. Кандидатът на Реформаторския блок Нина Цонева получава 5,18 % подкрепа, а за Милен Христов от АБВ са гласували 2,79 %.

Най-много избиратели са предпочели листата за общински съветници на ДПС – 40,70 на сто. За листата на коалиция „Време за промяна” са гласували 24,41 на сто от жителите на общината. Листата на ГЕРБ е предпочетена от 14,50 на сто от гласоподавателите,  за листата на БСП са гласували 5,35 %, за Реформаторския блок - 6,82 %. Листата за общински съветници на БДЦ е подкрепена от 3,64 на сто от гласоподавателите, а на АБВ от 2,60 %.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама