Цацаров поиска ареста на Сидеров и Чуколов

10:10, 26 окт 15 / Политика 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за ареста на депутатите от „Атака“ Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщиха от пресцентъра на обвинител номер едно. Искането му е внесено в парламента тази сутрин.

Искането му е заради нахлуването на двамата в сградата на НАТФИЗ в нощта преди деня за размисъл. Събраните при разследването доказателства уличават Волен Сидеров и Десислав Чуколов в извършване на престъпления от общ характер, твърдят от прокуратурата.

От разследването става ясно, че депутатите започнали да задават въпроси на студентите в театралната академия на висок тон, отправяйки и обидни квалификации. Студентите решили да се приберат веднага в аудиторията, след което последвали удари по вратата й и нахлуване вътре на цялата група, водена от двамата народни представители.

Така Сидеров и Чуколов прекъснали занятията по „Сценична реч“ провеждани в НАТФИЗ. Нахлуването било придружено с викове „Наркомани“, „Глупави актьорчета, които ще играят в тъпи български сериали“, „Меки китки“, „Педалчета“, „Вие наркомани ли сте?“, „Познавате ли този?“, „Това Ваш колега ли е?“, държейки снимка на непознат за свидетелите мъж.

Докато всичко това се случвало, студентка в НАТФИЗ, извадила мобилния си телефон, решена да заснеме действията на Волен Сидеров, в израз на възмущение от поведението му. Виждайки това Сидеров се приближил до нея с думите: „Ти каква си?“, „Защо снимаш?“. След това Сидеров я хванал силно за китките, извил ръцете й, дърпал я и я бутал докато тя не опряла гръб в стената на аудиторията и се опитал да й вземе телефона. Студентката започнала да вика за помощ, към нея се приближило непознато за нея лице и изтръгнало телефона от ръката й. Студентката била принудена да отключи телефона си и да изтрие направената снимка на Волен Сидеров.

Повикана била полиция, но при пристигането на служителите на МВР, Чуколов, Сидеров и придружаващите ги вече били напуснали сградата.

От събраните до момента доказателства се налага извода, че народните представители са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Освен това, Сидеров принудил студентка в НАТФИЗ да предаде мобилният си апарат, с цел да бъдат изтрити от него снимки, като употребил за това сила - държал и стискал китките на студентката, докато тя не пуснала мобилният си апарат.

С искането си от парламента разрешение за ареста на двамата, главният прокурор цели да осигури явяването им пред съда.

„Задържане е необходимо преди всичко, за да бъде препятствано извършването на други общественоопасни деяния от тях, при демонстрираното съзнание за безнаказаност и пълно незачитане на установения законов ред и правата на другите граждани“, пише в позицията на прокуратурата.

Настоящото искане на главния прокурор Сотир Цацаров за снемане имунитета на Волен Сидеров е трето по ред.

Припомняме, че снощи лидерът на „Атака“ отново се замеси в сериозен скандал, като отново се опита да щурмува сградата на НАТФИЗ. В създалата се суматоха и при извеждането му от полицаите той бе ударен с юмрук в лицето.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама