Близо 100 полицаи са пазили Волен Сидеров по време на ексцесиите

08:27, 26 окт 15 / Политика 25 764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 100 полицаи са пазили лидера на "Атака" Волен Сидеров по време на вчерашната му среднощна акция в НАТФИЗ и разигралите се ексцесии след това. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред Нова телевизия. 

Припомняме, че вчера Сидеров се опита за втори път в рамките на 2 дни да влезе в сградата на театралната академия. Снощи обаче той не беше допуснат от охранителя на входа на учебното заведение. Студенти от НАТФИЗ също му препречиха пътя, докато дойде полиция, която изведе депутата от сградата. В суматохата при отвеждането му лидерът на "Атака" беше ударен с юмрук в лицето от неизвестен човек, който веднага беше арестуван. 

"Задържаният не е полицай, каквато информация се появи. Не е и бивш служител на МВР. Той е разпитан, но ще запазим самоличността му към момента. Той просто избухна и удари Волен Сидеров, а нашите служители го пазеха", уточни Бъчварова. 

Според нея в този случай няма подставени лица, каквито обвинения бяха хвърлени по партия "Атака". Просто студентите били много ядосани на това, което правил депутатът. 

"Така е записано в закона, че никой не може да контролира действията на Сидеров, тъй като той има имунитет. Законът трябва да бъде променен. Ще настоявам за това, но депутатите решават", завърши Бъчварова.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама