Петима кметове повтарят мандати в Старозагорско

07:10, 26 окт 15 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима кметове на общини в Старозагорска област са избрани на първи тур от изборите за местна власт, сочат  данните на общинските избирателни комисии. В останалите  шест общини ще има балотаж на 1 ноември, според първоначалните резултати.

Всички избрани са управлявали и досега общините. Трима от кметовете са издигнати от ГЕРБ, един от БСП и един от БДЦ.

 Живко Тодоров отново сяда на кметския стол в Стара Загора, Галина Стоянова ще управлява пак Казанлък, Господин Господинов е избран за втори път от хората в Мъглиж. И тримата са издигнати от ГЕРБ.

Убедително печели четвърти пореден мандат за управлението на Гълъбово Николай Тонев, издигнат от БДЦ и подкрепен от други партии. Трети мандат пък за управлението на община Николаево печели издигнатият от БСП Косьо Косев.

В община Чирпан  на балотаж излизат досегашният кмет Кичка Петкова от БСП и Христо Стефанов от ГЕРБ. В община Опан също досегашният кмет Минчо Чавдаров влиза в битка за пети мандат с кандидата на Коалиция „Народен съюз” Генчо Колев.

Балотажи се очертават още в общините Братя Даскалови, Павел баня, Гурково и Раднево, но все още протоколите не са обработени

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама