Сидеров: Бях пребит от полицията по нареждане на Борисов и Цацаров

07:00, 26 окт 15 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бях пребит от българската полиция по нареждане на Борисов и Цацаров. Това каза пред журналисти лидерът на „Атака“ Волен Сидеров на излизане от „Пирогов” тази нощ, цитиран от  Агенция „Фокус”.

Снощи лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново вилня в сградата на НАТФИЗ. Този път обаче той си тръгна с рана и кръв по лицето. След като отново Сидеров се опита да нахлуе в академията, на мястото на инцидента дойде вътрешният министър Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на столичната полиция Младен Маринов.

Благодарение на тях той беше изведен от НАТФИЗ и предпазен от линч от събралите се граждани в района. Депутатът бе отведен от мястото на инцидента с полицейска кола, която го е отвела в Първо районно. По късно Волен Сидеров беше закаран за преглед в „Пирогов“.

 „Всъщност беше направен опит да бъда убит. Този, който ме удари беше полицай и заради него ми правиха операция”, заяви Сидеров и допълни, че случилото се лесно може да бъде доказано, защото е документирано на видео.

„Бях влачен и ризата ми е скъсана, извиваха ми ръцете и ме ритаха, но аз не се оплаквам, защото разбирам, че на тези полицаи им е било наредено да го направят от Цацаров и Борисов. Защото ги разобличавам много сериозно”, каза още той. По думите му това е „злостен, отмъстителен начин да бъде премахнат физически“.

„За съжаление те използваха полицията, която напоследък се използва само за такава черна работа. Използват я или да прикрива наркотрафика, или контрабандистите, или да пази престъпниците. Полицията се превърна в една машина за репресия”, заяви Волен Сидеров.

Той посочи, че  щурмувайки  НАТФИЗ е изпълнил своят граждански дълг и определям себе си като „човек, който изпълнява гражданския си дълг и е подел борба срещу дрогата“.

Не може някой да ми пречи. В този район около НАТФИЗ се продава трева абсолютно свободно. Това, за което говоря е голям проблем. Имунитетът ми въобще не пречка. Много добре знаете, че като бъде внесено искането от главния прокурор НС ще го гласува”, каза Сидеров.

Междувременно тази вечер граждани организират  протест с искане да бъде отнет имунитетът на Сидеров. Събитието е под надслов „Да свалим дружно имунитета на „Народния представител“ Волен Сидеров #ignorignor”. To e насрочено за 17.30 пред сградата на Народното събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама