При 18 % обработени протоколи - ГЕРБ и ДПС на балотаж за кмет в Търговище

06:00, 26 окт 15 / Политика 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът на ГЕРБ д-р Дарин Димитров и този на ДПС Емине Якубова ще са на балотаж за кметското място в Търговище. Това сочат резултатите при 18.27 % обработени протоколи от секционните избирателни комисии. Димитров  събира 37.66% подкрепа, а Якубова 24.92 на сто. На трето място за сега остава кандидатът на БСП Диан Цонев с 22.36 %, следван от Ивайло Първанов от АБВ и независимият Славчо Славчев. Шести и седми са съответно Сашо Йорданов от „Атака” и Красимир Русев от "Защита".

В Попово досегашният кмет Людмил Веселинов има над 70% подкрепа. Въпреки, че процентът на обработените протоколи там все още е малък, най-вероятно досегашният градоначалник ще спечели седми мандат още на първи тур.

В Атоново и Опака също избраха кметове от първия път. При 56% обработени протоколи в Антоново досегашният кмет Танер Али от ДПС води убедително с 62%. Разликата между него и втория Елка Станчева от ГЕРБ е 35 на сто. В Опака са обработени близо 42% от секционните протоколи. При това положение Лютфи Реянов събира над 65% от подкрепата на избирателите и най-вероятно ще продължи с нов мандат.

При една четвърт обработени протоколи в община Омуртаг там също кандидатът на ДПС  Ешреф Ешрефов събира над 50% от вота на избирателите.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама