ГЕРБ отново с мнозинство в местния парламент

00:28, 26 окт 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ ще бъде водеща политическа сила в следващия Общински съвет на Бургас с 54,7 % подкрепа от избирателите, сочат данни от екзит пол на агенция "Галъп". Второто място е за БСП със 7,2 %, следвани от Реформаторския блок със 7 %. По предварителни прогнози вечната опозиция НФСБ се ползва едва със 6,3 % от избирателната подкрепа.

При тази конфигурация е абсолютно сигурно, че мнозинството на ГЕРБ в местния парламент ще бъде повече от непоклатимо. Зад банките на бъдещия местен парламент ще влязат поне 27 съветници. Със 7,2 % от партията столетница могат да вкарат четирима представители, Реформаторският блок ще присъства в Общинския съвет на Бургас за първи път, но със сериозна заявка, с около четирима съветници. С крайно незадоволителните трима съветника ще трябва да се утешат от Фронта по предварителни прогнози.

Останалите 27,80 % все още не е ясно как точно ще се разпределят.

Към 19:00 часа 88 608 са избирателите, които са гласували за кмет и общински съветници в община Бургас към 19,00 часа. В проценти това е 48,84 %. За референдума своя избор са направили 70 582, или 37,95 % от жителите на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама