Волен Сидеров отново вилня в НАТФИЗ, но този път си тръгна с кръв на лицето (снимки) (обновена)

22:35, 25 окт 15 / Политика 25 757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново вилня в сградата на НАТФИЗ. Все още не е ясна причината за решението му да нахлуе в театралната академия. Припомняме, че в петък вечерта той направи същото, като предизвика сериозен скандал сред студентите.

Този път обаче Сидеров си тръгна от сградата на НАТФИЗ с рана и кръв по лицето. Все още не е ясно кой го е ударил, но от видео на Нова телевизия се вижда, че това е мъж в черни дрехи и бейзболна шапка, който е без отличителни полицейски знаци. Това стана в момента, в който депутатът бе изведен от висшето училище, предаде репортер на София Topnovini.bg. При вида му жената в неговия живота - Деница Гаджева, която на скоро му роди син, се разплака.

На мястото на инцидента дойде вътрешният министър Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на столичната полиция Младен Маринов. Благодарение на тях Сидеров беше изведен от НАТФИЗ и предпазен от линч от събралите се граждани в района. Депутатът бе отведен от мястото на инцидента с полицейска кола, която го е отвела в Първо районно. Там вече се събраха привърженици на "Атака", работници от партийната телевизия "Алфа" и народни представители. Има и линейка. Вътрешният министър не уточни дали Сидеров е арестуван. Стана ясно обаче, че е задържан мъжът, който го е ударил.

Сред дошлите да подкрепят студентите, които крещяха "Моля, напуснете академията", беше председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. Той беше нападнат от свитата на Сидеров с въпроси кой е той и дали е мъж. 

Мутафчиев уточни, че депутатът е дошъл този път в НАТФИЗ, за да търси отговорност защо хората не мислят като него. По думите му нито един студент не си е позволил агресия към депутата. Той заяви още, че той лично ще поиска имунитета на Сидеров, като добави, че не е привърженик на протестите, а на действията. Точно заради това няма да се инициират протести срещу лидера на "Атака".  

Интересен момент от случката е съобщаването на новината в НДК, където редица журналисти са се събрали за пресконференциите на партиите след местните избори. Тогава всички представители на четвъртата власт ръкопляскаха. 

Точно в 2.00 часа след полунощ лидерът на "Aтака" беше изведен от Първо районно полицейско управление с линейка. Адвокатът му Явор Нотев обяви, че не знае в какво качество Сидеров е бил районното, но според него очевидно е малтретиран. Затова се е наложило и да бъде транспортиран до "Пирогов" с линейка. Според Нотев освен нараняванията Сидеров е бил без обувка и с разкъсана риза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама