Иван Иванов: Очаквам победа на балотажа

22:32, 25 окт 15 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът за кмет Иван Иванов благодари на шуменци за подкрепата и заяви, че ще изчака окончателните данни от преброяването на  вота.

„Благодаря на шуменци, че пожелаха да имат едно открито управление и чуха посланията. Благодаря им, че не се поддадоха на натиска и предварително наслагваното мнение за предизвестен вот, което означава, че все пак градът е буден”, каза той.

Според данните на екзитполовете, които се провеждат паралелно с официалното гласуване, Иван Иванов има около 19%, малко повече от кандидата на Регорматорския блок Иван Ламбов, които има около 18%.

Според Иван Иванов обаче неговият резултат е по-висок.

„Поне според предварителните данни аз получавам 22 %”, каза Иван Иванов и допълни, че това са данни на социологическа агенция АФИС.

Иван Иванов влезе в кметската битка за Шумен, след като издигнатия от БСП кандидат и досегашен градоначалник Красимир Коство си даде отвод и се отказа от надпреварата.

Иван Иванов коментира, че това също е повлияло върху резултатите.

„Избирателите бяха доста объркани, но дадоха добра оценка. Ще видим другата седмица как ще се ориентират”, каза той и добави, че очаква да спечели балотажа.

„Очаквам шуменци да се консолидират и да разберат посланията”, каза Иван Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама