ВМРО са недоволни от дерибейското държание на ГЕРБ

22:14, 25 окт 15 / Политика 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма напрежение в управляващата коалиция, има недоволство от това, че някои от кандидатите на ГЕРБ се държат като дерибеи. Не го казваме с обида, а като констатация. Не можеш да търсиш партньорство, когато се държиш по този начин. Надявам се някой да си вземе поука, но се съмнявам.

 

Това каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов на пресконференция в НДК след края на изборния ден, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Според него политически формации, които 25 години се правят на "велики и незаменими", нямат куража да кажат какво са свършили през кампанията. "Не се учудвам, защото се залагаше на административния натиск, купения и корпоративен вот. И този път това е реши резултатът от изборите", посочи Каракачанов. 

По думите му поредни избори у нас са демонстрирали поредната ниска избирателна активност. Това показвало едно единствено нещо, че "така повече не може да продължаваме". 

"България не може да продължава да бъде страната на абсурдите с най-високата емиграция и най-високта смъртност в ЕС", каза лидерът на ВМРО.

Според него всички партии, които в предишни години стояха първи, втори и трети, днес ги няма в НДК. По думите на Каракачанов най-големият губещ от тези избори е българският народ, който ще търпи хегемонията на тези, които спечелиха изборите. 

"Българите не видяха реална предизборна кампания, в която кандидатите да излязат на дебати", поясни Каракачанов. 

Кандидатът на ВМРО за кмет на София и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки посочи, че винаги е подкрепял идеята българската нация да бъде питана и да се изразява по важни теми. 

"Референдумът категорично бе осакатен. Ние призовахме за участие в референдума, защото българите трябва да бъдат питани. Въпросът за електронното гласуване все пак ще бъде поставен и в пленарна зала, което не е лошо", допълни Джамбазки.

На въпрос как ВМРО ще гласуват при разглеждането в пленарна зала на електронното гласуване, Каракачанов отговори, че тази идея е била една ПР-акция. По думите му никой не може да гарантира, че в циганските гета и в съседна Турция няма да има манипулации по време на избори.  

"Ние сме "за" задължителното гласуване, активната регистрация и въвеждането на образователен ценз. Ние ще вкараме отново тези идеи по време на дебатите", поясни лидерът на ВМРО. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама