БСП не коментират резултати, подозират манипулация

21:50, 25 окт 15 / Политика 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителите на БСП след края на изборния ден предпочетоха да говорят за възможните манипулации на вота, отколкото за собствения си резултат. Кандидатът им за кмет открито обвини колегите си социолози. Но други социалисти посочиха като пример срива в сайтовете на ЦИК, МВР и ГРАО. „Нали не мислите, че това е случайно“ь каза евродепутатът Илияно Йотова. Според говорителя на партията Атанас Мерджанов пък обобщи, че обявяването на изборните резултати още преди края на изборния ден дава възможност за манипулации.

„Това, което се сервира от екзит-половете буди съмнения. Не сме наясно каква е избирателната активност. Дейността на ЦИК е недопустима. Имаше редица нарушения, контролиран вот, купен вот“, каза Мерджанов. Според него БСП е твърдо втора политическа сила и в това не бива да има никакво съмнение.

Той, както и Йотова не коментираха близкия резултат на ДПС след тях, с аргумента, че все още не се знае колко е разликата между тях.

В отговор на въпрос той не изключи да оспорят резултатите от вота, което обаче негови колеги отрекоха. В отговор от ЦИК обявиха, че забавянето не е основание за оспорване на изборните резултати.

Единствено зам.-председателят на партията Бойко Великов обяви пред бТВ, след балотажа другата седмица в партията ще се търси отговор на въпроса за отговорността за резултата.

От БСП няма да дадат и традиционната пресконференция в НДК, която отложиха за понеделник. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама