Разкриха в Котел група, организирала купуване на гласове

21:37, 25 окт 15 / Политика 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бързо досъдебно производство за извършено  престъпление против политическите права на гражданите е започнато в РУ-Котел. В резултат на планирани и извършени процесуално-следствени действия в търговски обект,  бензиностанция на територията на с. Градец, е намерен и иззет списък съдържащ повече от 70 регистрационни номера  на МПС.

Срещу всеки номер са посочени литри с гориво и графа за подпис на водача, управлявал автомобила. Незабавно е уведомена Окръжна прокуратура – Сливен. В хода на разследването полицейските служители установяват, че 41-годишният А.С. от град Сливен е  предоставил списъка на собственика на бензиностанцията, като е заявил, че след зареждане на записаните в списъка автомобил,  да не се вземат пари от водачите, а да се подписват в съответната графа.

От проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуални  действия се установи, че предоставеното безвъзмездно гориво е с цел да подпомогне намирането на гласоподаватели, които да упражнят правото си на вот за определена политическа партия.   А.С. е обявен за издирване.  Установени са още лица,  съпричастни към извършваното престъпление.

Досъдебното производство е за извършено престъпление по чл.167, ал.2 от НК. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама