Борисов: Изборите показаха, че нищо по-добро не може да се сътвори

20:59, 25 окт 15 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Резултатите от изборите показаха, че нищо по-добро не може да се сътвори. Поздравявам Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ -  с тези резултати можем да продължим да управляваме достатъчно стабилно и с цялата си отговорност. Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Процентите на ГЕРБ и реформаторите, които са значително повече от останалите партии, показвали, че коалицията е стабилна. По думите му БСП и ДПС също са се представили достатъчно силно и заслужават "да им обръщаме по-голямо внимание". 

На въпрос за сигналите за полицейска намеса в Хасково, посочи, че ГЕРБ толкова категорично печели големите градове, че никой не може да ги упрекне в подобно нещо. За града се надявал на победа от първия тур, но над 49 на сто било достатъчно категоричен резултат. "Всеки сега ще се опита да прехвърля от болната глава на здравата", обобщи премиерът.

Борисов, който е на среща на лидерите на ЕС в Брюксел посочи, че ние сме част от европейското решение, не сме индивидуалисти. Въпросът към него беше дали ще се прави ограда и по границата с Гърция.

Той посочи, че е поискал отговор от западните лидери колко дълга ще е бежанската криза. "И след като драматично ни извикаха тук в неделя, трябва да вземем решение", категоричен беше Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама