Приключи изборният ден в област Търговище

20:55, 25 окт 15 / Политика 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към 20 часа приключи работа и в последната избирателна секция на област Търговище, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. От там допълниха, че охраната на полицията ще продължи до предаването на материалите в петте Общински избирателни комисии.

В група “Български документи за самоличност” и в звената й в РУ-Попово и РУ-Омуртаг в деня на вота са издадени общо 24 удостоверения заради случаи на изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност, с които удостоверения гражданите могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Броят на издадените в гореспоменатите звена удостоверения за гласуване от 20 октомври до приключване на изборния ден е 75.

В ОД МВР-Търговище са получени 8 сигнала, свързани с нарушения на изборния процес, като част от тях са препратени на Общинските избирателни комисии по компетентност. Резултатите от извършените проверки са докладвани на дежурните прокурори в съответните прокуратури. Полицейските органи са съставили и връчили два предупредителни протокола. В 4 избирателни секции служителите на реда са оказали съдействие по искане на съответния председател на секционната комисия. По един от получените сигнали е образувано досъдебно производство, работата по друг от сигналите продължава.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама